Британське МЗС направило на підтримку ЗСУ найбільшу суму з початку повномасштабного вторгнення РФ

НБУ 18 травня отримав від Міністерства закордонних справ та справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії 5 млн. фунтів стерлінгів (або понад 182 млн. гривень в еквіваленті). Гроші були зараховані на спецрахунок, який раніше було відкрито для підтримки Збройних Сил України.

Про це повідомляє пресс-служба Нацбанку України.

У НБУ наголосили, що це найбільша сума, яку було отримано на підтримку ЗСУ одним платежем в іноземній валюті від закордонних благодійників з початку війни з Росією.

«Ми щиро дякуємо Міністерству закордонних справ та справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії за цей значний благодійний внесок у захист України не лише власної свободи та незалежності, а й миру та демократичних цінностей усього світу.

Ми високо цінуємо партнерські відносини з Урядом Великої Британії та вдячні за всебічну підтримку України у боротьбі з російським агресором», – заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

У НБУ підкреслили, що п’ята частина від усіх грошей, що надійшли в іноземній валюті для підтримки ЗСУ – це донати в фунтах стерлінгах (включаючи кошти від Міністерства закордонних справ та справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії).

«На сьогодні загалом на спецрахунок НБУ для підтримки Збройних Сил України було перераховано майже 16,8 млрд грн в еквіваленті (з них майже 5,2 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті)», – звітують у Нацбанку.

Для допомоги українським військовим перерахувати кошти можна на сайті Національного банку з реквізитів (у гривні, доларах США, євро, британських фунтах, канадських доларах, польських злотих, австралійських доларах) та за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ ru/about/support-the-armed-forces.

Нагадаємо, уряд Молдови схвалив виділення пакету допомоги Україні на суму 67,5 млн. леїв (близько 3,5 млн. доларів).

Португалія готується відправити Україні ще 160 тонн матеріалів, включаючи військову техніку.

Україна вийшла на перше місце за обсягами постачання озброєння, при цьому випередивши Єгипет та Ізраїль.