В США розказали, які плани має Росія на Маріуполь

Окупаційна влада Росії оголосила про плани знищити металургійний завод “Азовсталь” і перетворити Маріуполь на місто-курорт.

Таким чином Росія не матиме тих економічних вигод, на які сподівалася, захопивши місто. Про це пише Інститут вивчення війни.

Керівник так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що окупаційна влада хоче зрівняти завод “Азовсталь” із землею після того, як захопить його.

“Металургійний завод “Азовсталь” був основним елементом економіки Маріуполя до війни через свою унікальну функцію металургійного комплексу повного циклу. Було 10 тисяч робочих місць, пов’язаних із виробництвом на заводі, мільярди доларів валютних надходжень і податків, які він генерував”, – пишуть в Інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пушилін влаштував пропагандистський “престур” до Маріуполя

Пушилін заявив, що так звана ДНР має намір перебудувати Маріуполь, щоб бути “курортним містом”, визнавши, що 60% споруд у Маріуполі були зруйновані до такої міри, що їх неможливо відновити.

“Оголошений план перетворення Маріуполя на центр туризму та відпочинку після повного руйнування великого центру економічної діяльності в Маріуполі свідчить про шкоду, якої російські війська завдали собі внаслідок знищення Маріуполя”, – повідомляють.

В Інституті зазначають, що Росії не потрібне ще одне курортне місто на Чорному морі. Потрібна така тверда валюта, яку згенерував завод “Азовсталь”.

Колаборант Денис Пушилін заявив про знесення заводу “Азовсталь” у Маріуполі. Тим часом Маріупольська міська рада повідомила: у Збройних сил України скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя. Тому російські окупанти превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс.