На Донеччині окупанти готують провокації з розстрілом мирного населення

Російська пропаганда продовжує поширювати фейк, що захисники Збройних сил України «перевдягнуться у форму армії РФ з білими пов’язками» та на камеру «будуть розстрілювати» мешканців Костянтинівки Донецької області. Мета провокацій — дискредитувати Україну на міжнародній арені.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Тelegram.

«Кремлівські медіа дезінформують, що для реалізації задуманого українські військові «перевдягнуться у форму російської армії з білими пов’язками» та на камеру «будуть розстрілювати» мешканців Костянтинівки», — йдеться у повідомленні.

«Пропаганда продовжу працювати за шаблоном ї знову намагається перекласти на Україну відповідальність за масові вбивства мирного населення на території нашої держави», — додали у відомостві.

Такі повідомлення від кремлівських ЗМІ – це спроба забезпечити інформаційне алібі, наголосили в ЦПД.

«Мета «попереджувальних» повідомлень кремлівських ЗМІ – спроба забезпечити «інформаційне алібі» та «підготувати» населення РФ та міжнародну спільноту до скоєння страшних злочинів, які плануються окупантами», — додали в ЦПД.

Раныше російські окупанти на Донбасі знайшли кілька контейнерів з формою військовослужбовців Збройних сил України. Не виключено, що за цим підуть провокації.

В знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів.