Держрегулювання цін на бензин і дизпаливо призупинили: оприлюднено відповідний документ

Кабінет міністрів України призупинив державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Про це йдеться у постанові № 594 від 17 травня нинішнього року.

Нагадаємо, важливе рішення Кабмін ухвалив напередодні – але там запевнили, що продовжать моніторити ціни, а на порушників чекають «жорсткі санкції».

Держрегулювання цін діяло в Україні з травня минулого року. Останніми тижнями у країні спостерігався гострий дефіцит палива, а розбіжність між фіксованою ціною, встановленою урядом, і ринковою, призвела до появи «чорного ринку», пояснюють урядовці.

Отже, з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не могла перевищувати 39,86 грн за літр, дизельного палива – 42,31 грн за літр, проте бензин можна було купити по 60 грн і вище.

Раніше міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що уряд призупиняє державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Вона сподівається, що максимальні ціни на дизельне паливо не перевищать 58 грн за літр, а на бензин – 52 грн.

Також Юлія Свириденко повідомила, що Польща зі своїх запасів поставить Україні близько 25 тис. тонн бензину – аби допомогти впоратися з дефіцитом палива на ринку.