Посол України в Німеччині назвав переваги вступу до НАТО

Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав переваги вступу ло НАТО для нащої країни. Це може знизити ризики ядерної війни та буде стримувати президента Росії Володимира Путіна від нападу.

Про це Андрій Мельник розповів в інтерв’ю для Funke.

Питання вступу України до НАТО не закрите остаточно, додав він.

«Навпаки. Мета вступу в НАТО залишиться. Більшість українців хочуть цього», – зазначив він.

Він також підкреслив, що Україна хотіла б швидко вступити в НАТО, як Швеція і Фінляндія.

«Треба було б тільки чисто політичне рішення, щоб швидко інтегрувати Україну в альянс. Я вважаю, що в України сьогодні набагато більше шансів на членство в НАТО, ніж до війни. Якби Україна була в альянсі, ризик ядерної війни зменшився б. Тоді б Путін знав: якщо Україна піддасться нападу із застосуванням ядерної зброї, йому довелося б рахуватися з відповідним ядерним ударом. Це зупинило б його», – додав Мельник.

Офіційна Анкара припускає, що змінить ставлення щодо вступу Фінляндії і Швеції в НАТО, – і з цього приводу підготувала так зване «скандинавське досьє» з п’яти вимог.

Фінляндія та Швеція вирішили спільно закуповувати вогнепальну та протитанкову зброю. Таким чином вони планують зміцнювати оборонну співпрацю на тлі подання заявок на вступ до НАТО.

Канада готова підтримати безпеку Швеції й Фінляндії, поки обидві країни рухаються шляхом отримання повноправного членства в НАТО.