Компанія Google вивезла з РФ більшу частину своїх співробітників

Російський офіс Google відправив багатьох співробітників із країни за кордон. Працівники, які не захотіли релокуватися, покинули компанію.

Незабаром у компанії не залишиться працівників у Росії, пише The Wall Street Journal із посиланням на людей, знайомих із ситуацією.

Більшість російських співробітників Google вважали за краще залишити країну і продовжити роботу в компанії за межами Росії. Багато співробітників релокували в Дубаї, де компанія вже має великий офіс, але деякі співробітники вважали за краще залишитися в Росії та залишити компанію.

Рішення про релокацію співробітників було ухвалено після того, як наприкінці березня суд заморозив основний банківський рахунок Google у РФ.

Раніше стало відомо, що російська «дочка» компанії Google має намір оголосити себе банкрутом через арешт банківського рахунку. Якийсь час тому компанія призупинила переважну більшість комерційних операцій у Росії.

Компанія Google заявила про неможливість повноцінно функціонувати на території РФ.

Google витратить $10 млн на боротьбу з фейками про війну в Україні. Про це керівник підрозділу Google в регіоні Європа, Близький Схід та Африка Метью Бріттін заявив на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві.