“Фантазія буяє”: у Запорізькій області окупанти розганяють два нових фейки

Російські терористи продовжують у Telegram поширювати фейки та дезінформувати аудиторію про ситуацію на Запорізькому напрямку.

Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації 19 травня, спростовуючи чергову порцію брехні загарбників.

Окупанти розганяють мережею заяву віцепрем’єра Російської Федерації Марата Хунсулліна, яку він нібито зробив у тимчасово окупованому Мелітополі під час “приїзду”, за даними ОВА.

Окупанти наполягають, що чиновник РФ “оприлюднив плани змусити Запорізьку АЕС працювати на Росію і продавати електроенергію Україні”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, фейки! Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів

“Також він заявив, що на всіх окупованих територіях України планують запустити максимальний обіг рубля, а мешканці Запорізької області вже цього місяця отримають пенсії та зарплати в рублях”, – додали в адміністрації.

Також сепаратисти поширюють фейк про ракетний обстріл острова Хортиця нібито 11 травня. 18 травня вони поширили відео, яке “підтверджує” це. Мовляв, ціллю двох ракет “була база одного з підрозділів іноземних військових”.

“Фантазія зрадників настільки буяє, що вони вирішили розказати, що після влучання ракети з острова поїхало 12 автомобілів “швидких” із тонованими вікнами. Після цього рух островом перекрили. Нагадаємо, що другий обстріл Хортиці стався 12 травня і по заповідній території, де немає жодних будівель. Відтак не було й постраждалих”, – пояснили в ОВА.

Раніше повідомляли, що російські військові на Запоріжжі змінили тактику, намагаючись наступати на сході України. Вони аналізують тактику Збройних сил України, шукають їхні слабкі місця, проявляють обережність.

Противник намагається завдавати втрат підрозділам Сил оборони, проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження і матеріально-технічного забезпечення.