Розкрили чергову порцію фейкових новин від російських пропагандистів

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 19 травня.

Російські пропагандистські засоби масової інформації поширюють нову маніпуляцію з посиланням на газету Politico, повідомила в четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

“Пишуть, нібито Сполучені Штати Америки відмовляються надати Києву американські реактивні системи залпового вогню М-270 через побоювання, що їх застосують для завдання ударів по цілях на території Росії”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, фейки! Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів

Посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що “неграмотні макроекономічні кроки Заходу підірвали продовольчу безпеку у світі, проблеми в цій сфері почалися задовго до початку воєнної спецоперації в Україні”. Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

ЗМІ РФ також дезінформують про те, що за два дні з Азовсталі нібито вийшли 1750 “українських націоналістів”.

“За попередніми даними, на території заводу на початок евакуації перебувало близько 2,5 тис. осіб. Значить, чисельність оточеного на Азовсталі угруповання ще й досі значно перевищує чисельність союзних сил у Маріуполі”, – ідеться в повідомленні.

Для створення фейків Росія намагається залучити іноземні засоби масової інформації. Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ.