Росія шукає цапів-відбувайлів за провал “спецоперації” в Україні – британська розвідка

Останніми тижнями Росія звільнила найвищих командирів, які, як вважають, погано виступили на початкових етапах її вторгнення в Україну.

Генерал-лейтенант Сергій Кисель, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією, відсторонений від роботи за те, що не взяв Харків. Про це повідомляє міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оприлюднив дані про втрати російських загарбників в Україні

Віцеадмірала Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом Росії, також, імовірно, відсторонили після затоплення крейсера “Москва” у квітні.

Начальник генштабу Росії Валерій Герасимов, імовірно, залишається на посаді, але невідомо, чи зберігає він довіру Путіна.

“Культура приховування та цапів-відбувайлів, очевидно, поширена в російській військовій системі й системі безпеки. Багато чиновників, причетних до вторгнення в Україну, можливо, дедалі більше намагатимуться уникнути особистої відповідальності за оперативні невдачі Росії”, – ідеться в повідомленні.

Імовірно, це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель командування та контролю, оскільки офіцери дедалі частіше прагнуть відкладати головні рішення своєму начальству. За цих умов Росії буде важко повернути ініціативу.

Раніше радник керівника Офіса президента Олексій Арестович заявляв, що Російська Федерація після численних воєнних невдач в Україні почала “чистити” своє військове керівництво. Від виконання обов’язків усунули голову генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова.