Путін влаштував «полювання» на офіцерів, які провалилися в Україні: деталі

Російські офіцери все частіше прагнуть перекласти прийняття ключових рішень у бойових діях проти України на начальство. Все тому, щоб не стати цапами-відбувайлами за провали в наступі.

Про це у Twitter повідомляє британська розвідка.

За даними розвідки, в останні тижні були звільнені кілька високопоставлених командирів, відповідальних за провал наступу Росії на Україну. Зокрема, генерал-лейтенант Сергій Кисіль відсторонений від командування 1-ю гвардійською танковою армією за нездатність захопити Харків, а також командувач Чорноморським флотом віце-адмірал Ігор Осипов – за втрату крейсера «Москва».

«Начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов, ймовірно, залишається на своїй посаді, але неясно, чи зберігає він довіру президента Путіна. Культура пошуку цапів-відбувайлів, ймовірно, поширена в російській військовій системі і системі безпеки. Багато офіційних осіб, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, будуть все більше відволікатися на спроби уникнути особистої провини за оперативні невдачі Росії», – йдеться в повідомленні.

Також розвідка Британії вважає, що все це створить додаткове навантаження на російську централізовану модель управління і контролю. Російські офіцери все частіше прагнуть перекласти прийняття ключових рішень на начальство.

«У цих умовах Росії буде складно повернути собі ініціативу», – підкреслила розвідка.