Обережно, фейки! Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів

18 травня російські окупанти знову поширювали дезінформацію, фейки та маніпуляції.

Центр протидії дезінформації при Раді безпеки і оборони України у telegram-каналі розкрив три чергових неправди пропагандистів.

Окупанти, посилаючись на заяву віце-прем’єра РФ Марата Хунсулліна, повідомили, що “Запорізька АЕС працюватиме на Росію, але за оплату готова постачати електроенергію Україні”. Така заява не відповідає дійсності, оскільки Запорізька АЕС не інтегрована з енергомережами Росії. Це – дезінформація!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують вигадувати фейки: опублікували чергову порцію брехні

Заступник секретаря Радбезу РФ Рашид Нургалієв заявив, що “Київ продовжує репресії щодо всіх незгодних із його режимом на підконтрольних територіях, а “людей просто вбивають”. Це – фейк!

Не зважаючи на численні зафіксовані факти викрадення та вивезення окупантами за межі України продовольства та культурних цінностей, речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що “Росія фіксує спроби Заходу вивезти з України все, що становить хоч якусь цінність”. Це – дезінформація!

Для створення фейків Росія намагається залучити іноземні засоби масової інформації. Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ.