Світовий банк виділить десятки мільярдів на боротьбу із продовольчою кризою

Світовий банк виділить 30 мільярдів доларів, щоб допомогти впоратися із кризою продовольчої безпеки, якій загрожує війна Росії в Україні. Напад РФ на Україну вже спричинив припинення експорту більшої частини зерна з регіону.

«Зростання цін на продовольство надає руйнівний вплив на найбідніші та найуразливіші верстви населення», – йдеться у заяві президента Групи Світового банку Девіда Малпаса, повідомляє Reuters.

У банку заявили, що нові проекти підтримуватимуть сільське господарство, соціальний захист для пом’якшення наслідків підвищення цін на продовольство для бідних, а також проекти з водопостачання та іригації. Більшість ресурсів спрямують до Африки та країн Близького Сходу, Східної Європи та Середньої Азії, а також Південної Азії.

Цим регіонам найбільше загрожує продовольча криза, оскільки Росія заблокувала експорт української сільськогосподарської продукції з портів Чорного моря та запровадила внутрішні експортні обмеження.

Європейський банк реконструкції та розвитку також планує виділити 500 мільйонів євро на продовольчу безпеку та фінансування торгівлі сільськогосподарською продукцією. Заявлено, що Україна отримає 200 мільйонів євро, а сусідні з нею країни розділять 300 мільйонів євро.