Контролера звільнили за надмірне завзяття

Італійський залізничний контро­лер 61-річний Франческо Бонанно оскаржив своє звільнення в суді. Чоловік втратив роботу, бо керівництво вирішило, що працює з надмірним завзяттям виписав понад 5 тис. штрафів за кілька років.

Бонанно контролював рейси на півночі країни. Працював 38 років. 2017-го його звільнили. Залізничній компанії “Треніталія” довелося виплатити пасажирам більш як 10 тис. євро компенсацій за неправильно виписані й нараховані штрафи.

 Тоді юрист сказав, що дядько тероризує пасажирів завзяттям, говорить племінниця Сільвія Бонанно з Джезоло. Штрафував за відсутність квитка, неправильну дату чи не той маршрут. Мені теж було б прикро отримати штраф. Але якщо люди вчинили неправильно, тож мають заплатити. Франческо просто добре виконував свою роботу.

Бонанно подав до суду. У залізничній компанії заявили, що не хочуть працювати з ним через не­гнучкість і безкомпромісність. Суддя відповів, що чоловік старанно виконував роботу. Вирішив, що його мають прийняти назад.

 Я не мисливець за головами, каже Франческо. Але моя робота перевірити, чи все в пасажира гаразд із проїзними документами. Часто люди свідомо нехтують правилами, щоб зеко­номити. Насправді на мене рідко сердилися. Усі розуміють, що чинять так, як чинять. Мій юрист довів, що попри ті компенсації пасажирам, я заробив компанії понад 200 тисяч євро.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”