Європарламент ініціює санкції проти європейських друзів путіна

Депутати Європарламенту підготували резолюцію про запровадження санкцій проти Герхарда Шрьодера та ексглави МЗС Австрії Карін Кнайсль, яка на весіллі танцювала з путіним.

Як повідомляє німецьке видання Welt, у документі йдеться, що після відставки низки західних політиків з посад у російських корпораціях євродепутати «настійно вимагають, щоб інші, як Карін Кнайсль та Герхард Шрьодер, зробили те ж саме».

Кнайсль з минулого року входить до наглядової ради російської державної нафтової компанії «Роснєфть». Шрьодер там голова наглядової ради. Кнайсль також відома тим, що на своєму весіллі вона танцювала із запрошеним президентом рф путіним.

«Проєкт є реальним сигналом з Європи. Колишні канцлери повинні продовжувати думати про благополуччя своєї держави після свого терміну», – сказав депутат Європейської народної партії Стефан Бергер

У разі, якщо Шредер і Кнайсль залишаться на своїх посадах, євродепутати закликають Раду ЄС розширити санкційні списки на членів правління великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські кошти.

Шрьодер і Кнайсль поки що відмовилися залишити свої посади.

Резолюцію планують ухвалити на пленарній сесії 19 травня. Потім проєкт мають затвердити, якщо захочуть, представники 27 країн-членів. Зробити це буде можливість на зустрічі в 20 травня.