ОДКБ відмовилася допомагати Путіну – Арестович

Країни-члени Організації договору колективної безпеки відмовилися допомагати Росії воювати проти України. Про це каже радник керівника Офіса президента Олексій Арестович.

Від війни вони відмовляються і формально, і неформально, сказав Арестович в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Вони продемонстрували це вербально та невербально сьогодні. Зустріч лідерів країн ОДКБ у Москві минула конструктивно, питання про використання сил ОДКБ не ставилося. І Путін детально проінформував колег ОДКБ про перебіг “спецоперації” в Україні. Тобто дипломатичною мовою це перекладається дуже просто: Путіну категорично відмовили навіть у розмовах про застосування сил ОДКБ на території України”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруси тренуються перекидати понтонні переправи – Генштаб

В ОДКБ крім Росії входять Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та Вірменія.

У понеділок, 16 травня, президент РФ Володимир Путін зустрівся зі своїми п’ятьма найближчими соратниками. З країн-учасниць Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) лише одна висловилася на підтримку війни проти України. Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який підтримав війну РФ проти України, але не відправив війська, розкритикував інших членів за “недостатню підтримку Росії та Білорусі перед обличчям західних санкцій”.