Британський уряд допомагає Абрамовичу встигнути продати Челсі

Російський олігарх Роман Абрамович та британський уряд знайшли юридичне рішення щодо боргу футбольного клубу Челсі перед підсанкційним бізнесменом.

Це дозволить продовжити процес закриття угоди з продажу клубу, повідомляє агентство Bloomberg.

Олігарх був готовий списати борг клубу в 1,5 млрд фунтів, але через накладені на Абрамовича санкції його рахунки були заморожені, і це виявилося неможливим.

За даними агентства, російський олігарх і уряд Британії знайшли рішення, яке дозволить все ж таки закрити угоду з продажу клубу. Наразі бізнесмен та його юристи впевнені, що британський уряд схвалить угоду з продажу Челсі.

Так, інвестори мають отримати дозвіл на оформлення угоди від АПЛ, а потім уряд Британії видасть клубу нову ліцензію, яка дозволить здійснити продаж.

«Дозвол уряду на продаж також має дати зелене світло плану Абрамовича з передачі коштів від продажу новому благодійному фонду», – пише Bloomberg.

Термін дії тимчасової урядової ліцензії Челсі спливає 31 травня. Ця дата є дедлайном для закриття угоди.

Рішення, знайдене Абрамовичем та урядом Британії, дозволяє встигнути залагодити всі формальності до вказаного терміну.

Нагадаємо, під продаж ФК «Челсі» урядом Великобританії видано спеціальну ліцензію, термін дії якої спливає 31 травня. Якщо продаж клубу не завершиться на той час, то можливий варіант із припиненням діяльності клубу.

В Португалії в регіоні Алгарве арештували будинок російського олігарха Романа Абрамовича вартістю 10 млн євро. За два тижні до повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Millhouse Views LLC, що належить інвестиційному холдингу Абрамовича, намагалася продати цю нерухомість.