ФОТО: в Україні створили чат-бот про російських діячів культури-українофобів

В Україні у Телеграм з’явився новий чат-бот, у якому можна дізнатися чи був той чи інший діяч культури РФ українофобом. Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Чат-бот дає відповідь, чи заслуговує російський діяч культури на те, щоб на честь його імені в Україні були названі вулиці або йому були побудовані пам’ятники. Скористатися ним можна за посиланням.

Якщо об’єктивних причин для перейменування вулиць та знесення пам’ятників не знайдено, то чат-бот видає, що в Україні також багато діячів, яких потрібно популяризувати та вшановувати. Під кожним запитом зазначають міста, де назвали вулицю на честь художника або встановили пам’ятник.

Чат-бот називає російським шовіністом Олександра Пушкіна та українофобом Йосипа Бродського. Також як українофоб класифікують письменника Михайла Булгакова. Шовіністом та українофобом називають Михайла Достоєвського.

Спірною особистістю в цьому питанні залишається Володимир Маяковський через різні свої висловлювання на адресу України та її народу.

Антиукраїнськими висловами не прославилися письменники Лев Толстой та Антон Чехов, російські композитори Петро Чайковський та Михайло Глінка. Немає інформації про українофобію від поетів Марини Цвєтаєвої, Сергія Єсеніна та Олександра Блоку.

«Бот, який пояснює, чому українські вулиці слід перейменувати. Тут ви знайдете перевірену та об’єктивну інформацію про російських шовіністів, українофобів, прихильників комуністичного режиму, а також про тих, кого помилково так вважають», — наголосили розробники.

Крім того, в чат-боті можна дізнатися інформацію про діяльність російських політиків, військових. Наприклад, можна почитати інформацію про Катерину II, Карла Маркса, Георгія Жукова, Сергія Кірова, Петра I, Йосипа Сталіна і т.д.

У чат-боті можна написати команду «/all», яка видасть користувачеві інформацію про діячів за абеткою. По команді /hepl покажуть інструкцію, а /start перезапустить робота.