Відомий британський гурт виступив проти агресії РФ в Україні

Британський синті-поп гурт Pet Shop Boys виступив проти військової агресії в Україні. Музиканти висловили надію, що побачать день, коли «народиться нова Росія».

Про це музиканти написали в Facebook.

«У 2009 році ми розпочали наше світове турне Pandemonium у Санкт-Петербурзі. Ми багато разів відвідували Росію і писали пісні з російською тематикою та впливами.

Зараз неможливо уявити, щоб ми могли там побувати чи виступити. Але ми з нетерпінням чекаємо дня, коли фашизм в Росії зазнає краху, кримінальні політики постануть перед правосуддям, стане відомою правда, сусідні країни не зазнаватимуть вторгнення чи загроз, і народиться нова Росія. Сподіваюся, ми ще будемо поруч, щоб побачити це», – зазначили виконавці.

Раніше французький дует Madame Monsieur, який відомий своєю участю в Євробаченні-2018, випустив кліп «Новини від Тані» про війну в Україні.

Відомий британський інді-рок-гурт Florence + The Machine випустив кліп на пісню Free. Його зняли в Києві до війни та присвятили українській стійкості.

Музиканти легендарного ірландського гурту U2 Бон та Едж дали імпровізований концерт на київській станції метро «Хрещатик». Відео виступу оприлюднять користувачі соцмереж.