Мотузяник назвав основні цілі окупантів у війні в Україні

Російські окупаційні війська зараз мають кілька цілей у війні в Україні. Насамперед вони намагаються оточити та розгромити угруповання Об’єднаних сил у районах Лисичанська та Сєверодонецька.

Про це на брифінгу «Оперативна інформація про російське вторгнення в Україну» в Медіацентрі Україна – Укрінформ сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Основною метою ворога залишається спроба оточення та розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю за територією Донецької, Луганської та Херсонської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою АР Крим», – сказав Мотузяник.

Також він прокоментував ситуацію на фронті.

«На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на встановленні контролю над селом Довгенько, що за 15 км на південь від Ізюма. На Донецькому напрямку агресор веде активні бойові дії на Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основна мета – оточення підрозділів ОЗ у районах Лисичанська та Сєверодонецька. А на Бахмутському напрямку для розвитку наступальних дій противник прагне форсувати Сіверський Донець у районі Серебрянка, що за 5 км на північ від Сіверська», – зазначив представник Міністерства оборони України.

Минулої доби нашим військовим на Луганському та Донецькому напрямках вдалося відбити 12 ворожих атак. Було знищено 3 танки, 3 артилерійські системи, 6 одиниць бойової броньованої техніки та 7 автомобілів противника.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів російських окупантів у Луганській області знеструмлено останню працюючу підстанцію в регіоні.