На Житомирщині у школах більше не вивчатимуть російську мову

На Житомирщині діти у школах більше не будуть вивчати російську мову. Також міська влада планує запустити мовні табори для дітей.

Про це розповів міський голова Сергій Сухомлин, пише «Радіо Свобода».

«Російській мові в українській школі не місце. За потреби, влаштуємо у школах групові або індивідуальні консультації для розуміння термінології», – прокоментував він.

Водночас з 1 червня міська влада планує запустити мовні табори для дітей, які переїхали до Житомира зі східних регіонів, для покращення рівня української.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти в Запорізькій області бояться нічної «партизанщини» і починають вчити українську мову. Чергову розмову загарбників перехопила Служба безпеки.

Єднання українського суспільства на тлі війни з російським агресором вплинуло і на ставлення до статусу мови. Сьогодні абсолютна більшість (83%) – за те, щоб українська була єдиною державною мовою в Україні.

Одна з найпоширеніших проблем українських біженців за кордоном – слабке знання мови країни, яка надала прихисток. Тому українцям радять вивчити принаймні найбільш уживані фрази, щоб порозумітися в різних ситуаціях.