РФ не припиняє збройні провокації біля кордону – речник Держприкордонслужби

Російська Федерація продовжує утримувати війська біля кордону з Чернігівською і Сумською областями з метою сковування дій підрозділів сил оборони України.

Формування угруповання для відновлення наступу окупантів із Брянської та Курської областей не спостерігається, розповів під час брифінгу 18 травня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

“Росія продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей свої підрозділи збройних сил. В окремих районах противник посилює інженерне облаштування позицій. Водночас формування ворогом угруповання для відновлення наступу на територію України поки що, на щастя, не спостерігається”, – наголосив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи вночі обстріляли Сумщину із “Градів”

Він зазначив, що одночасно Росія не припиняє збройних провокацій на кордоні на напрямках Чернігівської та Сумської областей. Зокрема, з території РФ продовжуються артилерійські обстріли, в тому числі об’єктів цивільної інфраструктури.

Також відзначається робота диверсантів, які під прикриттям вогню артилерії намагаються зайти на територію України.

“Ворог продовжує обстрілювати та вживає заходів для посилення свого наступального угруповання. Крім того, зосереджує зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів, веденні розвідки та інженерного облаштування позицій”, – додав Демченко.

Українські захисники максимально відбивають усі атаки.

У понеділок, 16 травня, окупанти вдруге обстріляли прикордонні населені пункти на Чернігівщині. Гатили з території Російської Федерації. Близько 12:00 спостерігачі зафіксували обстріл у бік населеного пункту Миколаївка.