Рашисти не випускають людей з Херсонської області: утворився величезний затор

Тисячі автомобілів із дітьми, жінками та літніми людьми, які намагаються виїхати з населених пунктів Херсонської області, що перебувають під російською окупацією, у бік підконтрольної Україні території, не пропускають загарбники.

Про це у Телеграмі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.


Людмила Денісова
уповноважена Верховної Ради з прав людини

“Авто стоять по декілька діб, а виснажені люди страждають від нестачі їжі, води та відпочинку. Крім цього, існує постійна небезпека обстрілів окупантами. Днями рашисти відкрили вогонь по колоні автомобілів, що намагалася виїхати з міста. Від пострілу в голову загинув волонтер Антон Кушнір, який займався доставкою гуманітарних вантажів, оскільки неподалік проходить лінія фронту і постійно тривають бої”

Денісова наголосила, що дії військових РФ є грубим порушенням статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, а вбивства мирного населення є воєнними злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту Міжнародного кримінального суду.


Людмила Денісова
уповноважена Верховної Ради з прав людини

“Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень Росії прав людини в Україні”