Фото: депутат ОПЗЖ під кайфом побився з правоохоронцями

У Кропивницькому депутат від забороненої партії ОПЗЖ у стані наркотичного сп’яніння побився з правоохоронцями, які хотіли перевірити його на предмет ймовірної співпраці з російськими окупантами.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР), під час оперативних заходів у Кіровоградської області, працівники Бюро намагалися перевірити депутата Кропивницької міської ради від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційної платформи – За життя». Однак він почав чинити жорсткий фізичний опір правоохоронцям.

Згодом, аби уникнути затримання, депутат попросив доставити його до лікарні нібито через погане самопочуття.

Працівники ДБР виявили у депутата незареєстровану зброю з боєприпасами і наркотичні речовини, а також зафіксували ознаки наркотичного сп’яніння.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими боєприпасами) Кримінального кодексу України. Депутату загрожує до 7 років ув’язнення.

У ДБР також підкреслили, що перевіряють інформацію щодо ймовірної причетності депутата до колабораційної діяльності.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі депутат від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадим Істратов перейшов на бік окупантів й отримав посаду заступника так званого «мера».

Тим часом у Верховній Раді ліквідовано фракцію ОПЗЖ. А її члени переформатувалися на депутатську групу «Платформа за життя та мир».

Спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що вигнати нардепів екс-ОПЗЖ з Ради непросто.