Росіяни масово скуповують нерухомість у Туреччині

Росіяни масово купують нерухомість в Туреччині.

Це дозволяє їм отримати турецький паспорт, якщо ті інвестували в житло понад $250 тис. Про це повідомляє видання DTJ.

Останнім часом заможні росіяни масово скуповують квартири і будинки в Туреччині особливо на популярному середземноморському узбережжі. Їх мета отримати турецький паспорт.

“Турецька рів’єра” обіцяє сонце, пляж і пальми, що приваблює безліч росіян. Через санкції на тлі повномасштабного вторгнення в Україну для росіян закриті практично всі європейські курорти, і Туреччина одна з небагатьох країн, куди вони ще можуть їздити”, – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія вдарила санкціями по російських пропагандистах

Зазначається, що курорти, які завжди користувалися популярністю у росіян, в даний час переживають особливий наплив.

“Багато заможних туристів з Росії намагаються знайти в Туреччині квартири і будинки задля втечі з сумної реальності свого дому”, – йдеться у повідомленні.

При купівлі нерухомого майна в Туреччині додається вид на так званий “золотий паспорт”.

Іноземці, які купують нерухомість на суму $250 тис. і зобов’язуються володіти нею не менше трьох років, можуть отримати турецьке громадянство всього за три місяці.

“Перспектива нового паспорта, включаючи свободу пересування, в даний час приваблює багатьох росіян. Агенти з нерухомості повідомляють про різке збільшення російських інвестицій після вторгнення РФ в Україну”, – повідомляє DTJ.

Тим часом, в Туреччині це призводить до зростання цін на нерухомість і спустошення ринку. Ті, хто може собі дозволити покупку квартири або вілли в Туреччині, також переводять сюди свої активи.

“У турецьких портах зараз особливо багато яхт і катерів, що належать російським олігархам наприклад, “Соляріс”, яка знаходиться у володінні мільярдера Романа Абрамовича. У того, кому вдається отримати турецький паспорт, турбот менше, ніж у рядового росіянина, і він навіть може час від часу відлітати додому. Стамбул, поряд з Дубаєм, є одним з небагатьох вузлів повітряного сполучення між Росією і західним світом”, – пише видання.

Заможні росіяни після запровадження західних санкцій почали купувати нерухомість у Туреччині й Об’єднаних Арабських Еміратах. Тіаґо Калдас, генеральний директор агентства нерухомості Modern Living у Дубаї, найняв трьох російськомовних агентів, щоб задовольнити інтереси росіян, які, за його словами, збільшилися в 10 разів.