Бандера з Калушем, у Соловйова горить: перемога України на Євробаченні сколихнула мережі

Україна перемогла на цьогорічному пісенному конкурсі Євробачення.

Перемогу в італійському Турині здобув гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.

Професійне журі дало Україні 192 бали, глядачі – 439 балів.

З перемогою одразу привітали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Естонії Алар Каріс, британська письменниця, авторка книжок про Гаррі Поттера Джоан Роулінг.

“Наступного року Україна прийматиме Євробачення! Робимо все, щоб одного дня учасників і гостей Євробачення приймав український Маріуполь”, – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрон зловив Путіна, пошарпаний Лепс – меми й фотожаби тижня

Gazeta.ua пропонує реакцію користувачів соціальних мереж на перемогу України.

Користувачі зображують провідника українських націоналістів Степана Бандеру в панамі Kalush і нагадують, що він народився в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області.

“Батько наш Бандера, Стефанія мати”, “А Євробачення-2023 ми зробимо в Ялті”, – коментують люди.

“Євробачення – це квінтесенція нашої моральної перемоги й хвилі симпатії до України. Любите ви Євробачення чи ні, але воно не про політику, а про людей та їхні симпатії.

І водночас – це удар “під дих” для Росії, яка хоче домовитися із Заходом через голови людей. Люди з нами, і це бетонна гарантія нашої підтримки. І пісня прекрасна”, – пише колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.