0 балів для Польщі: в українському журі відповіли на хейт через оцінки на Євробаченні-2022

У мережі обговорюють не лише перемогу українського гурту Kalush Orchestra на Євробаченні-2022, а й бали, які виставило українське журі іншим учасникам. А саме – 0, який отримав від них представник Польщі Ochman.

Багато українців розцінили це як невдячність по відношенню до Польщі, яка під час російського вторгнення допомагає та підтримує Україну.

Чому все ж поставили таку оцінку Польщі, пояснили члени журі – співачка Ірина Федишин та продюсер Вадим Лисиця, а також його дружина Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra презентував кліп на пісню Stefania, який знімали у Бучі, Ірпені, Гостомелі та Бородянці

Членами журі також були соліст “Піккардійської терції”, заслужений артист України Андрій Капраль; художній керівник Академічного інструментального ансамблю “Високий Замок” Львівської національної філармонії, продюсер Андрій Яцків; кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: Культура Лук’ян Галкін, повідомляє “Суспільне”.

Згодом Федишин відповіла на хейт через оцінки для Польщі і в Instagram.

“Ситуація з Польщею неприємна не тільки вам, а й мені. І якби я була по сторону глядацького голосування, я б теж була такою розлюченою. Тому що, попри те, що Євробачення все ж “ніби-то” аполітичний конкурс, складно відсторонитися, коли у твоїй країні війна і найбільше руку допомоги тобі простягає Польща. Коли я побачила такі результати – це було шоком і для мене”, – написала співачка.

Ірина пояснила, що судді не мають права розголошувати, скільки поставили балів. Утім, вона показала, що поставила Польщі оцінку 10.

“Тому попри те, що не можна оприлюднювати свої голоси і за це можна бути оштрафованою, я скидаю фото своєї анкети, де видно, скільки балів отримала Польща особисто від мене. Як так трапилося, що для Польщі вийшло 0 балів? Я не знаю відповіді на це запитання”, – додала виконавиця.

Цьогоріч учасники запалили на сцені Євробачення в італійському Турині. Мільйони глядачів насолоджувалися епатажним виступами і незабутніми костюмами.