Співчуття сенатора США: попередили про чергову маніпуляцію Кремля

Заяви сенатора США Ренда Пола про співчуття Україні – кремлівська маніпуляція. Саме цей чиновник заблокував прискорений процес ухвалення нового пакету підтримки України у розмірі $40 млрд.

Про чергову маніпуляцію РФ попереджує Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

“Кремлівські медіа в Росії та за кордоном оприлюднили кілька матеріалів, в яких Ренд Пол піддавав сумніву необхідність допомоги Україні. Також американський сенатор заявляв, що “співчуває Україні, але не бажає їй успіху ціною банкрутства США”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують вигадувати фейки: опублікували чергову порцію неправди

Зазначили, що заяви про співчуття нашій країні – маніпуляція. Адже ще 2018 року після візиту до Москви Пол почав просувати риторику РФ на тлі воєнних дій на сході України.

До того ж, активізувався цього тижня і ексрадник міністра оборони США Дуглас Макгрегор. У кількох американських ЗМІ він висловив думку, що США не варто витрачати так багато грошей на “війну проти Росії”, адже Україна і весь світ нібито “програє РФ”.

“Всі ці заяви – частина інформаційно-психологічної операції, основне завдання якої – ввести українців у стан зневіри, особливо на тлі поразок армії Росії”, – зазначили в ЦПД.

Поширюють чергову порцію фейкових новин про українських військових, які захищають Україну від російських загарбників. Зокрема, проросійські Telegram-канали тиражують фейк про різке погіршення епідеміологічної ситуації у Збройних силах України.