Джермелл Чарло – абсолютний чемпіон світу з боксу

У головній боксерській події вечора в американському Карсоні у поєдинку-реванші зійшлися володарі всіх поясів першої середньої ваги (до 69,9 кг). Американець Джермелл Чарло (35-1-1, 19 KO) нокаутував аргентинця Браяна Кастаньо (17-1-2, 12 KO) та став абсолютним чемпіоном дивізіону.

Перший бій відбувся влітку минулого року та завершився спірною нічиєю, повідомляє vRINGe.com.

Чарло почав реванш набагато впевненіше. Не поспішав віддавати центр рингу, не давав готувати атаки та навіть кілька разів спробував пробити по корпусу. У другому раунді американець кілька разів поспіль красиво та ефектно контратакував.

У разі потреби Чарло ховався в клінчах, заплутував суперника постійними рухами, змінював кути атак. А ще дуже добре захищався корпусом. Проте пресинг Кастаньо почав приносити свої плоди. Бій вирівнявся. Четвертий і п’ятий раунди пройшли у розмінах ударами.

У сьомому раунді Чарло влучив по Кастаньо лівим контрхуком, але не наважився піти на добивання. Аргентинець запрацював агресивніше в дев’ятій трихвилинці. Проте був уже не такий ефективний, хоч і нав’язав супернику свій бій – силове протистояння на ближній дистанції.

У 10-му раунді черговий лівий контрхук завершився падінням аргентинця. Він насилу піднявся на ноги, але незабаром знову опинився на канвасі.

Great finish, after great fight @ShowtimeBoxing : 👑👑👑👑 for @TwinCharlo #CharloCastano2 pic.twitter.com/ki9TMwukwA

przemek garczarczyk (@garnekmedia) May 15, 2022

Чарло став першим в історії абсолютним чемпіоном світу в першій середній вазі.

Джермелл провів 37 боїв, здобув 35 перемог, одного разу програв, ще одного разу була зафіксована нічия.

Для Кастаньо це – перша поразка в кар’єрі.