У розвідці підрахували скільки «кадирівців» знищено в Україні, та скільки ще залишилося

У військовому вторгненні в Україну брало участь близько 2,5 тисяч бойовиків з чеченської республіки.

Близько ста кадировців було знищено, близько 300 поранено, ще 60 просто втекли, повідомляє пресслужба Головного Управління розвідки МО України.

Зазначачається, що так звані «кадирівці» почали заходити на територію України у перші дні широкомасштабного військового вторгнення Росії. Основним їхнім завданням було залякування та геноцид українців.

Перебуваючи у другому ешелоні наступу, вони займалися обшуками житла, знущаннями над заручниками та мирними мешканцями, грабежами та розбоєм.

З ганьбою відкинуті українськими воїнами від Києва та Чернігова, кадировські найманці перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати та знімати ролики про свої подвиги для TikTok.

У ГУР зазначають, що, незважаючи на удавану навченість, бойовий дух та оснащення кадировських тиктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій, з 2,5 тисячі найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення і понад шістдесят втекли з України.

Воєнна розвідка України також оприлюднила список бойовиків з чеченської республіки, які в березні – травні 2022 року брали участь в російській агресії та нагадує, що за злочини проти мирного населення України всіх воєнних злочинців буде притягнуто до відповідальності.

Нагадаємо, під час планування вторгнення в Україну, лідер Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв президенту рф владіміру путіну ліквідувати Володимира Зеленського.

Губернатор Бєлгородської області росії В’ячеслав Гладков зранку 15 травня повідомив про обстріл селища Середа.

Збройні формування на території Придністровського регіону Республіки Молдова перевели на повсякденний режим роботи. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

Глава МЗС рфСергій Лавров виступив з погрозами у бік Заходу. Глава відомства відзначив, що наслідки «оголошеної Заходом тотальної гібридної війни проти Росії» відчують усі без винятку.