У Львові тепер зводитимуть будинки з урахуванням реалій війни

Мерія Львова затвердила нові стандарти будівництва. Житло зводитимуть з врахуванням можливості виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Нові норми передбачають адаптацію підземних паркінгів для укриття та кімнати безпеки на кожному поверсі, повідомляється на сайті Львівської міської ради з посиланням на слова Антона Коломєйцева, керівника Управління архітектури та урбаністики ЛМР.

«Підземні паркінги та інші підземні приміщення рекомендується адаптувати для укриття населення, в разі виникнення надзвичайних ситуацій. При цьому приміщення укриття рекомендується відокремлювати від решти паркінгу, щоб його можливо було обігріти у холодну пору року», — розповів Коломєйцев.

За його словами, укриття у нових будинках мають забезпечити санвузлами, рукомийниками та розкладними місцями для сидіння. Також будівельники мають передбачити щонайменше два виходи з підземного укриття у протилежні сторони будівлі.

«Ми говоримо про житло, яке має поєднувати європейську якість та ізраїльську безпеку водночас», — сказав Коломєйцев.

У Львівській міськраді наголосили, що дотримання цих стандартів забудовниками враховуватиметься при видачі містобудівних умов та обмежень, та закликали уряд врахувати їх у державно-будівельних нормах.

Нагадаємо, розпочалась вісімдесят перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Під ранок неділі, 15 травня, на території Львівської області пролунало кілька вибухів. Об’єкт військової інфраструктури на Львівщині, у який влучили чотири крилаті ракети ворога, повністю зруйнований. Постраждалих серед людей немає.

Також вночі ворог завдав ударів по Широківській громаді у Дніпропетровській області.

На щастя, декілька останніх днів російські окупанти вже не обстрілюють Харків. Названо причину.