У війні проти України брали участь майже 2,5 тис. кадировців: оприлюднили їхні імена

Терористи-кадировці почали брати участь у російському вторгненні на територію України в перші ж дні війни. Головним їхнім завданням було залякування і геноцид українців.

Окупанти перебували в другому ешелоні наступу та займалися обшуками помешкань, знущанням із заручників і цивільних, мародерством і розбоєм. Такі дані має Головне управління розвідки Міноборони України, про що повідомило в Telegram.

“Після того, як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, кадировцям наказали зупиняти підрозділи окупантів, що відступали, та показово розстрілювати тих, хто відмовлялися воювати. З ганьбою відкинуті українськими воїнами від Києва та Чернігова, кадирівські найманці перемістилися на Луганський та Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати та знімати ролики про свої “подвиги” для TikTok”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни під дулами автоматів вивозять цивільних з Попасної

З майже 2,5 тис. найманців, які вторглися на територію України, близько 100 загинули, близько 300 отримали поранення і понад 60 втекли, покинули зброю та амуніцію.

“Воєнна розвідка України оприлюднює список бойовиків з чеченської республіки, які в березні-травні 2022 року брали участь в російській агресії, та нагадує, що за злочини проти мирного населення України всіх воєнних злочинців буде притягнуто до відповідальності”, – підкреслили українські розвідники.

Список кадировців, які брали участь у вторгненні РФ, їхні військові звання та посади можна переглянути на сайті Міноборони за посиланням.

На Луганщині зараз стримують основний наступ російських окупантів. Область атакують мобілізовані росіяни, регулярна армія РФ, кадировці, вагнерівці та бойовики ЛНР. Вони вже три місяці не можуть пройти невелику ділянку області.