Перемога України та епатажні виступи: показали яскраві фото Євробачення-2022

Цьогоріч учасники запалили на сцені Євробачення в італійському Турині. Мільйони глядачів насолоджувалися епатажним виступами і незабутніми костюмами.

Gazeta.ua зібрала найяскравіші фото з пісенного конкурсу.

Букмекери віддавали безперечну перемогу України – і не помилилися. Гурт Kalush Orchestra переміг завдяки підтримці глядачів, від яких отримали рекордну кількість балів – 439.

Велика Британія пишається цьогорічним представником Семом Райдером. Артист лідирував у голосування переважну частину вечора. Посів друге місце. Це найкращий результат Великої Британії на Євробаченні з 1998 року.

Іспанська артистка Chanel здобула для своєї країни третє місце. Вона влаштувала енергійну та гімнастичну виставу і виконала конкурсну пісню SloMo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росіяни – не люди” – показали цинічну реакцію окупантів на заклик Kalush Orchestra врятувати Азовсталь

Молдавська фолк-панк-група Zdob şi Zdub Advahov Brothers запалила на сцені піснею, яка поєднувала рок-н-рол, реп і циганські мотиви.

Австралію представляв Шелдон Райлі з піснею Not The Same. Посів 15-те місце. Більшу частину свого виступу він був у масці. Відкрив обличчя на останніх нотах синглу.

Норвезький гурт Subwoolfer не знімав жовтих вовчих масок протягом виступу. З піснею Give That Wolf A Banana посів 10-ту позицію.

Представниця Сербії Konstrakta присвятила виступ недосяжним стандартам краси. На сцені артисти часто мили руки. Деякі тлумачать пісню як критику сербської системи охорони здоров’я.

Одним із ведучих Євробачення був британський співак Міка. Він також виступив на сцені пісенного конкурсу.

Європейські та українські політики привітали Україну з перемогою на Євробаченні-2022, яку виборов гурт Kalush Orchestra. А в Росії – незадоволені результатами цьогорічного пісенного конкурсу.