Санкції у дії: турфірми РФ заборгували клієнтам астрономічну суму

Російські туристичні фірми заборгували своїм клієнтам близько 40 млрд рублів за тури, які були скасовані через війну в Україні.

Про це на засіданні комітету Держдуми повідомила глава російського Федерального агентства з туризму Заріна Догузова, передає Interfax.

“Цей величезний борг, який утворився на зарубіжних напрямках. Почати його якось платити туристам можна тільки в тому випадку, якщо відкриється хоча б кілька масових напрямків. Інакше ніяк, тому що ці гроші вже виплачені постачальникам послуг, виплачені готелі, на якісь екскурсії і так далі. Сума величезна, заборгованість туроператорів перед туристами зараз по суті 40 млрд рублів”, – зазначила вона.

Росіяни залишилися без більшості доступних раніше туристичних напрямків через санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ готують населення до рекордної інфляції

За оцінками російського Агентства з туризму, після початку пандемії коронавірусу і закриття кордонів заборгованість туристичних компаній перед туристами, які не змогли зробити оплачені поїздки за кордон, склала 44 млрд рублів. До лютого 2022 року цей борг скоротився до 6,5 млрд рублів. Однак через припинення польотів у більшість країн після початку війни 24 лютого накопичилася нова заборгованість.

У РФ з’явилися перші видимі ознаки погіршення життя росіян у зв’язку із запровадженням західних санкцій. Зокрема, зникли товари деяких відомих брендів, закриваються торгові мережі, зростають ціни на продукти харчування