Kalush Orchestra про заклик врятувати бійців з Азовсталі: Це було важливіже, ніж дискваліфікація

Привернути увагу світової спільноти до Азовсталі, яку блокують російські окупанти, було визначальним. Тому гурт Kalush Orchestra не переймався через ризик дискваліфікації на Євробаченні-2022.

Про це заявив лідер музичного колективу Олег Псюк на пресконференції, передає “Укрінформ”.

“Люди не розуміють, яку велику біду переживає моя країна. І для мене сказати це було точно важливіше, ніж дискваліфікація. Якби втратив такий шанс, я б собі не пробачив. Я дуже сподіваюся, що хтось із 200 мільйонів, які побачили, зможе нам допомогти”, наголосив музикант.

Псюк розповів журналістам з різних країн про складну ситуацію в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Респект вам Kalush Orchestra за Азовсталь – українські знаменитості відреагували на сміливий заклик гурту

“Наші люди заблоковані, майже тисяча військових. Їх оточили з усіх боків, і вони не можуть вийти з Азовсталі. Нам потрібна допомога. Ми просимо втрутитися якусь третю країну, щоб визволити їх. Як можна допомогти? Інформаційно. Треба всім говорити, писати про це, стукати до влади ваших країн. Тут багато преси, якщо кожен із вас про це напише, то це точно нам допоможе”, – закликав він.

Також співак прокоментував результати глядацького голосування, що стало абсолютним рекордом в історії пісенного конкурсу і принесло 439 балів. Цьогоріч гурт став переможцем Євробачення. Коли дізнався результати, то сказав, що “був дуже вражений”.

Псюк зі сцени Євробачення закликав врятувати бійців з Азовсталі.

“Будь ласка, допоможіть українському Маріуполю! Допоможіть Азовсталі просто зараз!” – сказав він після виступу у фіналі.

Таким закликом гурт порушив правила Євробачення. За це колектив могли дискваліфікувати за правилами конкурсу.