Мінфін США попередив іноземні банки про санкції за допомогу росії

Заступник глави Мінфіну США Адевале Адейємо заявив, що іноземні банки, які допомагають російським олігархам і бізнесу ухилятися від санкцій, можуть втратити доступ до ринків в США і Європі.

Регулятор може використовувати проти порушників обмежувальні заходи, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

«Якщо ви надасте матеріальну підтримку фізичній або юридичній особі, яка перебуває під санкціями, ми можемо поширити на вас наш режим санкцій і використовувати наші інструменти, щоб переслідувати вас», – сказав він.

Він додав, що хотів би «дуже чітко» дати зрозуміти банкам, що США і їх союзники готові «діяти, якщо вони будуть робити щось, що порушує наші санкції».

Нещодавно у Португалії в регіоні Алгарве арештували будинок російського олігарха Романа Абрамовича вартістю 10 млн євро. За два тижні до повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Millhouse Views LLC, що належить інвестиційному холдингу Абрамовича, намагалася продати цю нерухомість.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав можливу умову відмови країни від російської нафти. Він натякнув на ціну в 700-750 млн євро, які Будапешт хотів би отримати за згоду на санкції.