У Бучі порахували мільйонні збитки через російську агресію

Збитки, заподіяні російськими окупантами в Бучі на Київщині, становлять $449 млн. Унаслідок вторгнення РФ на територію України постраждали понад тисячу будинків.

Такі дані має мер міста Анатолій Федорук, про що написав у Facebook.

“Продовжуємо рахувати збитки, завдані Бучанській громаді армією Росії. Лише за оцінкою фахівців Мінекономіки і KSE, прямі і непрямі втрати становлять 449 мільйонів доларів США. Це ті втрати, що задокументовані станом на 10 травня в рамках проєкту “Росія заплатить” і будуть пред’явлені російській стороні”, – зазначив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США проводить перевірку через помилки у прогнозі війни РФ проти України – ЗМІ

Наголосив, що всього по Бучанській громаді постраждали 1354 будівлі. З них 1230 – це житлові будинки: зокрема, 1051 – приватні житлові та 179 – багатоквартирні. Майже половину з них вже обстежили спеціальні комісії, що становлять дефектні акти.

“178 обстежених споруд мають 75-100% руйнування, що означає, що їх неможливо відновити. Зокрема, йдеться про 149 приватних житлових будинки та 10 багатоповерхівок. Щодо інфраструктури громади, то загалом зруйновано 55 км ліній електропередач, 75 км газогону та 10 км водогону, розбомблено тягову електростанцію та об’єкти водопостачання, які централізовано забезпечували Бучу електроенергією та водою”, – додав міський голова.

Президент Володимир Зеленський розповів про збитки внаслідок російської агресії проти України. Він зауважив, що станом на 2 травня можна говорити лише про кількість зруйнованих будинків та інфрастуктури. Однак уже прораховано близько $60 млрд.