На Запоріжжі окупанти ув’язнюють власних військових

У Запорізькій області росіяни ув’язнюють власних військових, які відмовляються продовжувати воювати. В’язницю облаштували в приміщенні училища селища Кам’янка.

“У селищі міського типу Кам’янка Пологівського району багато росіян, а їхня техніка регулярно переміщується населеним пунктом. На блокпостах перевіряють документи, роблять повний огляд автомобіля, телефону та особистих речей, віднедавна вимагають пред’являти ще й спеціальну перепустку, яку видають в окупаційній комендатурі. Приміщення училища росіяни перетворили на в’язницю, в якій тримають своїх військовослужбовців, які відмовляються воювати”, – повідомили в місцевій обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У захопленому Мелітополі працюють “заслані козачки”

Крім того, поблизу Кам’янки росіяни спалюють тіла своїх загиблих солдатів у колишньому курнику.

Місцеві також повідомляють, що загарбники планують перепис населення.

Росіяни активно шукають вільні квартири у центральній частині Бердянська та на Бердянській косі. Двері деяких помешкань просто зламують.

Росіяни у Мелітополі намагаються поновити виготовлення військової продукції на місцевому заводі автотракторних запчастин. Російські військові наказали зібрати всіх працівників та запустити виробничий процес.

У Терпіннівській громаді Мелітопольського району новопризначене керівництво з-поміж колаборантів виманює в людей гроші нібито на зламану водонапірну помпу, тож закликає населення платити за комунальні послуги в касу, а не на офіційні рахунки.

12 травня близько 10:00 російські окупанти також обстріляли Запоріжжя. Ракета влучила у заповідну частину острова Хортиця.

Після влучання почалась пожежа. Жодних руйнувань інфраструктури немає.