Подоляк пояснив, доки триватиме війна в Україні

Війна триватиме доти, поки Україна не деокупує усі свої території, які незаконно анексувала Росія.

“Ми повинні розуміти ключове: Росія у її нинішньому вигляді існує тільки за рахунок того, що у них є бажання знищити сусідів, забрати щось. Це – єдине, що вони продають світу…Наша місія – зупинити РФ та відкинути до наших кордонів. На жаль, велика ціна. Також це потребуватиме часу, бо це – зброя, санкції, фінансова допомога Україні”, – сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк під час телемарафону.

Подоляк зазначив, що завдяки енергоносіям Росія має багато грошей, адже за три місяці війни РФ отримала 100 млрд євро. І це ті гроші, які йдуть на війну проти України.

“Після Бучі, Гостомелю, того, що сталось у Маріуполі – для нас це питання принципове. Ми не хочемо мати сусіда, який через рік-два знову ж таки нас атакуватиме. А тому ми не можемо дозволити собі новий “Мінськ”, – сказав Подоляк.

Він зазначив, що для цього потрібно деокупувати усю територію України. Подоляк додав, що багато українських регіонів уже зараз вважають, що війна десь на сході чи півдні України і їх це, мовляв, їх не стосується, хоча це не так.

“Війна потребує мобілізації всього суспільства: у Львові та Києві. Добре, що крилатих ракет уже менше, бо РФ – це така держава, яка накопичила якийсь потенціал, витратила у два місяці війни, а зараз витрачає старі ракети. Нам потрібно розуміти, що війна продовжиться – три місяці, пів року чи навіть вісім місяців і ми маємо її виграти. І це не питання часу. Ми маємо зробити, щоб війни в Україні вже більше не було”, – сказав радник голови Офісу президента.