Україна стала переможцем Євробачення-2022

14 травня в італійському Турині пройшов фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022.

Цьогоріч переможцем стала Україна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Набрали загалом 631 балів – 192 від журі і 439 від глядачів. Результати оголосили в прямому етері фіналу Євробачення-2022, передає Gazeta.ua.

На другому місці з 466 балами опинилася Велика Британія, яку представляв Sam Ryder. Третє місце з 459 балами посіла Іспанія, за яку виступала співачка Chanel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала продає сукню, у якій відкривала Євробачення, заради ЗСУ

За перемогу боролися 25 країн. У фіналі загалом виступали представники Швейцарії, Вірменії, Ісландії, Литви, Португалії, Норвегії, Греції, України, Молдови, Нідерландів, Фінляндії, Сербії, Азербайджану, Австралії, Естонії, Румунії, Польщі, Бельгії, Швеції та Чехії. Також виступали учасники від країн-засновниць Євробачення та спонсори – Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція.

Подивитися відео виступу переможця Євробачення-2022 можете нижче.

ВІДЕО ВИСТУПУ ПЕРЕМОЖЦЯ

Гурт Kalush Orchestra наприкінці квітня повідомив, що змінила сценічні костюми. Про це розповів фронтмен гурту Олег Псюк. Пояснив, що вбрання та саму постановку довелося переробити, адже організатори конкурсу потрактували використання синьо-жовтого кольору у виступі як “надмірне”, а це свідчить про “політизацію виступу”. Проте Псюк пообіцяв, що його “фірмову рожеву панамку” збережуть.

Візуал постановки виступу сфокусований на енергії музикантів Kalush Orchestra та “сильному духові українців”, тож має донести основні меседжі і нагадати про боротьбу України – навіть без використання національної символіки.