Ядерна загроза. У Росії все ж можуть здати нерви – Подоляк

Світ повинен серйозно ставитись до погроз з боку Росії щодо ядерної зброї. Важливо заздалегідь підготувати протокол дій.

“Розумієте, це як непередбачувані і психоемоційно нестійкі люди. Росія приблизно так і виглядає, як людина з піною біля рота, яка бігає напівголою і погрожує іржавим ножем. Це приблизно так виглядає”, – сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розповіли, чи нададуть Україні ядерну зброю

Світ повинен бути готовим до того, що у Росії все ж можуть здати нерви, вважає він.

“Потрібно відповідально підходити, бо в Росії все ж таки ядерна зброя є. Європейським країнам, США необхідно заздалегідь підготувати протокол дій, у тому числі і превентивних, якщо у цих хлопців все-таки нерви здадуть і вони у своїх мокрих штанах побіжать натискати кнопку”, – додав посадовець.

У разі “реальної загрози існуванню країни”, Росія може першою застосувати ядерну зброю. Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ з оборони Олексій Журавльов.

Москва вкотре робить маніпулятивні заяви про те, що Захід нібито розв’язав проти Російської Федерації так звану війну за довіреністю. Такий воєнний конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну війну із застосуванням ядерної зброї.