Фінляндія бажає зберегти мир на кордоні з Росією, – МЗС

На тлі рішення про вступ до складу НАТО Фінляндія бажає зберегти мир на кордоні з Росією. Держава заявила про важливість підтримки діалогу.

Фінляндія повинна підтримувати діалог з Росією у міру того, як вона наближається до вступу до НАТО, повідомив голова Міністерства закордонних справ Пекка Гаавіста, пише CNN.

«У нас 1300-кілометровий кордон із Росією. Кордон мирний, і ми хочемо, щоб він залишався мирним. Дуже важливо, щоб ми спілкувалися з нашим сусідом», – заявив Гаавіста.

Президент Фінляндії Саулі Ніїністе під час телефонної розмови з диктатором Володимиром Путіним потролив російського президента. Глава країни повідомив йому про наміри вступити до НАТО.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо обговорив із американським президентом Джо Байденом і прем’єр-міністеркою Швеції Магдаленою Андерссон наступні кроки держави на шляху до членства в Північноатлантичному альянсі. Розмова лідерів трьох держав, за даними Білого дому, тривала 40 хвилин.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган застав зненацька представників країн-учасниць НАТО своєю позицією щодо вступу Швеції та Фінляндії. Напередодні він виступив проти їх членства.

Швеція та Фінляндія відреагували на заяви турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана щодо їхнього вступу в НАТО.