Україна вже здобула стратегічну перемогу у війні з окупантами – МВС

Україна вже отримала стратегічну перемогу у війні з Росією. Проте повномасштабна війна, яку 24 лютого розв’язала держава-агресор, ще не завершилася.

Наші військові мають багато переваг та ресурсів, тому перемога вже невідворотна, розповів радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов в інтерв’ю «24 каналу».

Він пояснив, що війна – це не тільки передова, війна також є боротьбою за ресурси. І ми, на відміну від Росії, отримуємо необхідні ресурси й допомогу від інших країн.

«Стратегічно ми вже перемогли… Є стратегічний рівень, а є тактичний.. Тому що війна це не тільки про, умовно кажучи, передову та фронт, війна – це, в тому числі про тили, про ресурси», – зазначив Смірнов.

Україна має можливість проводити мобілізацію і вже мобілізувала війська, ми отримали ленд-ліз, постійно отримуємо ресурси, грошову та військову допомогу від інших країн. Наші ресурси поповнюються, а РФ тільки витрачає усе, що має.

Накопичувати нові сили, нову техніку та залучатися підтримкою світу країна-агресор не може, сказав радник міністра МВС.

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов також розповів, чому ЗСУ іноді не пришвидшують контрнаступ проти окупантів. Бійці вже почали звільняти населені пункти на деяких напрямках, проте війна ще триває.

Російські окупанти продовжують активний наступ на лиманському напрямі. Але вони зазнають нищівних втрат. На цьому наголосив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку. Він є найгарячішою точкою в Харківській області.

В Генеральному штабі ЗСУ повідомили про ситуацію на фронтах. Росіяни продовжують ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, найбільша активність окупантів зберігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.