В МВС пояснили, чому ЗСУ не пришвидшують контрнаступ проти окупантів

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов розповів, чому ЗСУ іноді не пришвидшують контрнаступ проти окупантів. Бійці вже почали звільняти населені пункти на деяких напрямках, проте війна ще триває.

Про це Ростислав Смірнов розповів в інтерв’ю «24 каналу».

Про контрнаступ він розповів на прикладі Другої світової війни. Тоді Радянський союз зазнав величезних втрат при захопленні Німеччини, проте їх можна було б частково уникнути, якби радянські командири не поспішали з наступом. Якби не поспіх, зауважив Смірнов, вдалося б зберегти життя сотні тисяч солдатів.

Радник міністра внутрішніх справ вважає, що поспішати з контрнаступом там, де це нині може закінчитися великими втратами серед ЗСУ, не варто. Проте згодом ми усе одно «відіб’ємо» і Луганськ, і Донецьк, розповів Смірнов.

«Ми не готові на таке йти та віддавати життя наших солдат, щоб завтра повісити десь український прапор. Ми однозначно відіб’ємо все, зокрема, і Донецьк, і Луганськ у найближчій перспективі», – підкреслив радник МВС.

Наразі у військово-політичного керівництва України є стратегічні плани, захисники знають, що робити при різних сценаріях розвитку подій, мають основну ціль, яка полягає у завданні якомога більшої шкоди ворогу, підкреслив Смірнов.

Російські окупанти продовжують активний наступ на лиманському напрямі. Але вони зазнають нищівних втрат. На цьому наголосив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку. Він є найгарячішою точкою в Харківській області.

В Генеральному штабі ЗСУ повідомили про ситуацію на фронтах. Росіяни продовжують ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, найбільша активність окупантів зберігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.