Найголовніші й найзапекліші бої зосереджені на Луганщині – МВС

Ключові бойові дії зараз зосереджені в Луганській області.

Зокрема, в районі Сіверського Донця, де російські загарбники намагаються взяти в оточення українських захисників. Про це заявив радник голови МВС України Вадим Денисенко в ефірі телемарафону UAразом.

“Ми розуміємо, що там росіяни намагаються робити оточення українських військ. Їм нічого не вдається, але там зараз зосереджені найголовніші й найзапекліші бої”, – зазначив він.

Також він прокоментував дані Генштабу ЗСУ про те, на півночі Харківської області терористи починають відступати. За його словами, “з таким оптимізмом можна говорити, що найближчим часом ми зможемо вийти до держкордону України на північному сході Харківщини”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіабомби, важка артилерія, танки: окупанти штурмують Азовсталь

На його думку, загарбники концентруються в битві за Донбас на двох напрямках. Перший – це Сіверський Донець та Лисичанськ – Сіверськодонецьк – Рубіжне, другий – Ізюмський напрямок на Слов’янськ і Краматорськ.

На частині території Луганської області, що межує з Донецькою, тривають запеклі бої. Однак українські захисники завдають гідних ударів по російських терористах. Крім того, цілий батальйон відмовився йти в наступ. Водночас окупанти завдають авіаударів по Врубівці Луганської області. Звідти вдалося евакуювати вісьмох осіб, з яких троє – діти. Відомо, що терористи застосовують авіацію та системи залпового вогню, щоб атакувати мирні населені пункти.