Російські окупанти тримають у заручниках 58 дітей

Російські окупанти тримають у заручниках 58 дітей із Херсонського обласного Будинку дитини.

Вихованцям до 4 років і багато з них мають ураження нервової системи, тому будь-які стресові ситуації вкрай негативно впливають на їхнє здоров’я. Про це повідомляє депутат обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

“Після окупації задля додаткової безпеки дітей вивезли в інше місце під додаткову турботу від небайдужих людей. Проте росіяни змусили повернути дітей до Будинку й сказали, що тепер опікуватися малюками будуть вони. Згодом завітали в заклад – в камуфляжі, на БТРі і зі зброєю”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мы убьем их всех” – дикість росіян показали у переписках

В той же день окупанти з’явилися знову, знову на БТРах. З ними – якась невідома жінка і гауляйтер Сальдо.

“Згодом рашисти опублікували новини, що це була віцеспікерка Держдуми. Нібито в Дім малютки з багатьох регіонів Росії була доставлена гуманітарна допомога. Лише уявіть, який стрес переживають ці діти й що з ними буде далі? З дітьми, яким так потрібна увага та підтримка. Окупантам на це все одно – заради своєї картинки вони готові тримати в заручниках навіть малюків і погрожувати їхньому життю та здоров’ю. В черговий раз ми бачимо, які вони “асвабадітєлі”, – додав депутат.

З початку вторгнення Росії в Україну викрали 2389 українських дітей. Після звільнення зайнятих територій ця цифра може значно зрости. Частково відомо, хто ці діти й де вони перебувають, сказала уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.