“Динамо” гратиме матчі Ліги чемпіонів у Польщі, якщо в Києві не дозволять

“Динамо” слідом за “Шахтарем” планує проводити матчі Ліги чемпіонів у Польщі, якщо розпочата РФ війна в Україні не завершиться до того часу.

Про це в інтерв’ю польському виданню SportoweFakty повідомив головний тренер столичного клубу Мірча Луческу.

“Одразу після товариського матчу з “Легією” я сказав президенту Суркісу, що добре було б зіграти наші європейські матчі тут, у Польщі”, – повідомив румунський фахівець.

На думку Луческу, Польща буде чудовим варіантом для проведення матчів кваліфікації Ліги чемпіонів, адже в цій країні чудова атмосфера, і в ній проживає багато українців. Втім, тренер також зауважив, що найкраще було б проводити матчі в Києві.

“Звичайно, найкраще було б зіграти в Києві, але якщо це виявиться неможливим, ми зіграємо в Польщі. Я впевнений, що на такі матчі прийшло б багато українських вболівальників, ми б почувалися як вдома. Це було б дуже важливо для нас, для України”, – впевнений головний тренер українського клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футболіст “Динамо” заплакав, відповідаючи на запитання про війну

Луческу зауважив, що в Польщі багато стадіонів, які легко можуть вмістити як і донецький “Шахтар”, так і київське “Динамо”.

“Де саме ми б проводили матчі? Польща – досить велика країна, у вас багато чудових стадіонів, ви можете легко вмістити і нас, і “Шахтар”. Керівництво “Динамо” та “Шахтаря” приймає рішення на користь своїх клубів. Це нормально”, – зазначив фахівець.

Румунський тренер додав, що підготовку до кваліфікаційних матчів Ліги чемпіонів “Динамо” може розпочати в Києві, якщо це буде можливим.

“Як я вже казав, найкраще було б грати в Києві. Крім того, я запропонував президенту Суркісу, щоб ми почали підготовку саме там. Щоб показати, що ми не боїмося. І якщо в столиці це буде неможливо, ми хочемо грати в Польщі. І кваліфікаційні матчі, і груповий етап, якщо вдасться туди потрапити”, – підкреслив Луческу.

“Динамо” продовжує серію благодійних матчів, незважаючи на те, що основна частина гравців виїхала до збірної України.

В п’ятницю, 13 травня, кияни розгромили естонську “Флору”.