“Разом ми їх врятуємо” – Верещук зустрілася із родичами захисників Азовсталі

Сьогодні, 15 травня, родичі українських захисників заводу “Азовсталь” у Маріуполі після пресконференції зустрілися з представниками влади.

Зустріч пройшла у Будинку офіцерів у Києві, розповіла у Telegram міністр з питань реінтеграції окупованих території Ірина Верещук.

“Відбулася змістовна та щира розмова. Сподіваюся, нам вдалося донести до родичів, що саме робить влада для порятунку наших військових на Азовсталі”, написала Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятуйте захисників Азовсталі: депутати Маріуполя звернулися до світу

Також на зустрічі були міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра оборони Ганна Маляр, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

“І, звичайно, велика подяка родичам захисників Азовсталі за стійкість та віру. Разом ми їх врятуємо!” – написала вона.

До цього родичі військових з Азовсталі провели пресконференцію.

Вони звернулися до Китаю з проханням врятувати українських військових.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених – майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар.

Загалом на заводі “Азовсталь” перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

За дорученням президента Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації українських захисників. Вранці, 14 травня, стало відомо, що обговорюють евакуацію 60 бійців. До цього йшлося про евакуацію 38 військовослужбовців.

Російські окупанти атакують Азовсталь з неба і землі, намагаються просунутись до заводу по суші.