Батальйон загарбників відмовився йти у наступ – Гайдай розповів про розгром ворога на Луганщині

На частині території Луганської області, яка межує з Донецькою, наразі тривають запеклі бої. Однак українські захисники завдають гідних ударів по російським терористам.

Крім того, окупанти бояться їхати до Білогорівки, про що свідчать перехоплені розмови. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі “24 каналу”.

“Цілий батальйон відмовився йти у наступ. Вони просто неозброєним оком бачать, що відбувається, і зараз наші хлопці вже починають артилерією відпрацьовувати у той бік, де окупанти намагалися закріпитись”, – заявив він.

Він також порівняв Білогорівку з Чорнобаївкою. За його словами, загарбники намагаються туди дістатися і щось зробити, не дивлячись на великі втрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог перетворює Луганщину на пустелю – Гайдай

“Є така упоротість і тупість. Бо як ще пояснити, щоб так лізти й ставити понтонні мости в одному й тому самому місці, де вже розбили майже 90 одиниць важкої техніки. Там спалили купу орків і потопили якусь їхню гондолу. Ще збили гелікоптер”, – зазначив Гайдай.

Терористи хочуть зробити прорив у напрямку Гірського з боку Нижнього. За словами голови ОВА, вони кажуть, що взяли Воєводівку на підступах до Сіверськодонецька, однак не можуть навіть зайти до населеного пункту, тому що одразу там гинуть.

Російські окупанти завдають авіаударів по Врубівці Луганської області. Звідти вдалося евакуювати вісьмох осіб, з яких троє – діти. Відомо, що терористи застосовують авіацію та системи залпового вогню для, щоб атакувати мирні населені пункти. Люди в селищі майже не виходять надвір та живуть у підвалах.