“Порядні люди” – Ребров не звинувачує білорусів у війні в Україні

Після виборів 2020 року в Білорусі спостерігається суцільна пропаганда в державних ЗМІ, а ставлення влади до простих людей набагато жорсткіше, ніж у Росії.

Таку думку в інтерв’ю білоруському виданню “Зеркало” висловив колишній тренер київського “Динамо” Сергій Ребров, який провів чітку лінію між владою Білорусі та її громадянами.

“Після виборів 2020 року це суцільна пропаганда в державних ЗМІ. Плюс силовий контроль. Ставлення влади до людей у вас набагато жорсткіше, ніж у Росії. За вихід із будь-яким плакатом люди отримують реальний термін, не кажучи вже про якісь мітинги”, – зазначив тренер.

Ребров розуміє, що громадяни Білорусі бояться, адже з режимом диктатора Олександра Лукашенка складно боротися зсередини.

“Більшість тих, хто залишився, вірю, розуміють ситуацію, але мусять мовчати. Адже навіть публічних людей притягають до відповідальності”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення чемпіона п’яти країн додому: які варіанти має Ребров в Україні

Ребров додав, що не звинувачує у війні в Україні звичайних громадян Білорусі. На його думку, винен у цьому лише білоруський уряд, який допомагає РФ у війні з нашою державою.

“Уряд – однозначно. З території Білорусі, як читав, випустили сотні ракет. Заходили війська. Але народ солідарний з Україною. Були приклади партизанської боротьби. Деякі білоруси поїхали воювати за нашу країну”, – зауважив він.

Український фахівець ще раз запевнив, що не має жодних претензій до звичайних громадян Білорусі.

“Білоруси – порядні люди. Вони не мають імперських амбіцій, як у росіян. Тож жодних претензій. У мене чимало знайомих, причому не лише у спорті”, – підкреслив Ребров.

11 травня “Аль-Айн” під керівництвом Сергія Реброва достроково став чемпіоном ОАЕ.

Це вже другий титул Реброва в Об’єднаних Арабських Еміратах. Також він із командою виграв Кубок ліги ОАЕ.