Фото: в ЗСУ показали тренування бійців на американських БТР

Підрозділи Сухопутних військ ЗСУ продовжують відпрацьовувати навики наступальних дій. Тренування бійці проходять на американських БТР, які вже стоять на озброєнні українських піхотинців.

Українські військові вже активно використовують техніку та озброєння, надані іноземними партнерами, повідомляють Сухопутні війська ЗСУ у Telegram.

«Усі підрозділи зараз вдосконалюють свої вміння у наступі. Тільки здійснюючи професійний та підготовлений наступ на російські окупаційні війська, ми зможемо звільнити нашу землю від ворога.

Для цього потрібно багато та безперервно тренуватись. Тільки так ми зможемо зберегти життя українського воїна та знищити російського окупанта», – йдеться в повідомленні.

Тренування проходять на американських БТР М113. Наразі бійці ЗСУ вдосконалюють тактику ведення бою в містах та селах, зачистку житлових приміщень та наступ піхоти під прикриттям бронетехніки.

Раніше українські захисники за добу ліквідували близько 65 російських окупантів на південному напрямку. Крім того, ЗСУ знищили декілька одиниць ворожої техніки.

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на війні в Україні. За останню добу українські захисники знищили 1 ворожу ракету, 10 танків противника, 27 бронемашин, 8 артилерійських систем, 2 РСЗВ, 1 ППО, 1 літак, 1 гелікоптер РФ та 7 безпілотників. Також рашисти втратили за добу 23 одиниці автотехніки та 250 військових.

Збройні сили України перейшли в контрнаступ на Ізюмському напрямку. Він є найгарячішою точкою в Харківській області.